dimecres, 3 d’abril del 2013


Aquest és l'anell en què es va inspirar Tolkien

L'autor va examinar l'objecte un any abans d'escriure 'El Hobbit'

L'anell que va inspirar Tolkien / EFE / DAVID LEVENSON
L'anell que va servir d'inspiració a J. R. R. Tolkien per escriure 'El Hobbit' i 'El Senyor dels Anells' es mostra al públic a Hampshire (sud d'Anglaterra), en una mostra que indaga en l'origen de la trilogia. La National Trust, una organització que vetlla pel patrimoni britànic, exposarà de forma permanent l'objecte, que va ser estudiat per Tolkien (1892-1973) un any abans d'escriure 'El Hobbit'.
L''anell de poder', que en la ficció portava el malvat Sauron, va ser analitzat per l'escriptor el 1929 a petició de l'arqueòleg Mortimer Wheeler, que buscava la seva connexió amb una llegenda recollida en una làpida que havia descobert en una excavació. La missió del creador de la Terra Mitjana era desxifrar l'etimologia de la inscripció en llatí que contenia l'anell, que va ser traduïda com 'Seniciaus viu bé en Déu', un detall que no va interessar els investigadors el 1875, quan l'objecte va ser descobert en una granja de la zona.
Tolkien i Wheeler van relacionar el missatge amb una làpida trobada en un temple romà proper, on hi havia inscrita una pregària al déu Nodens en què es pronunciava una maledicció contra Seniciaus, un romà que va robar un anell del temple de Lydney. "Al déu Nodens, qui portarà el nom de Seniciaus nega tota salut fins que torni l'anell al temple", diu en la pedra descoberta per l'arqueòleg.
Va ser llavors quan els investigadors van recordar l'anell, que inclou un símbol de la deessa Venus i que té un pes superior al d'un objecte similar. El seu diàmetre de 25 mil·límetres i els seus 12 grams de pes fan pensar als historiadors que es va crear per ser portat al polze i per sobre d'un guant, tal com el portava Sauron en la popular saga.
Malgrat les moltes teories sobre l'origen de la història que ha captivat milions de lectors al món, els historiadors consideren que aquesta és la més probable, ja que l'objecte està relacionat amb una maledicció.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada