dilluns, 15 d’octubre del 2012

PLAGIS DE TESIS ENTRE MINISTRES I MUSIQUETA


Hi ha una certa fal·lera, en els darrers temps, per això d'anar engreixant currículums. A Portugal el ministre Sócrates va aconseguir acabar amb una universitat per la falsificació del seu expedient acadèmic. Ara el ministre Relvas resulta que ha aprovat de forma molt misteriosa també la seva carrera. A casa nostra hi ha els expedients acadèmics inflats a Catalunya i a Madrid, però es veu que a ca na Merkel també tenen alguns tramposos. La diferència és en una paraula que només figura en alguns diccionaris: dimissió. Es veu que a l'Europa meridional això no s'estila. Més enllà dels Pirineus, de tant en tant algú plega. Per haver falsificat el seu expedient? No, per haver mentit, com Bill Clinton. I com que les notícies entren millor amb música, avui la primera cançó del doctorat, crec que us agradarà.

Un altre ministre de Merkel acusat de copiar la tesi doctoral


FABRIZIO BENSCH / REUTERS
La ministra alemanya d'Educació, Annette Schavan, està sota sospita per haver plagiat suposadament la seva tesi doctoral. Un any i mig després de la dimissió del titular alemany de Defensa Karl-Theodor zu Guttenberg per un cas similar, el setmanari Der Spiegel remarca la "intenció d'engany" que assenyala un informe de la Universitat de Düsseldorf.

Segons la informació que revela el document, la tesi amb què la ministra es va doctorar en pedagogia el 1980 podria haver estat plagiada. Aquesta conclusió ratificaria les primeres sospites llançades contra Schavan des d'un blog anònim de "caçadors de plagis" mesos enrere. Arran de les acusacions d'aquest mitjà digital, que la ministra va rebutjar contundentment, la Universitat Heinrich Heine va encarregar una investigació a la de Düsseldorf.

L'informe resultant, de 75 pàgines, observa en el treball "les característiques pròpies d'un plagi", afirma Der Spiegel . A més, assenyala "engany", "tant en el concepte global" com en "un nombre significatiu de dades de la tesi". Schavan, de 56 anys i membre de la Unió Cristianodemòcrata -el partit d'Angela Merkel-, va presentar una tesi fa 32 anys amb el nom Persona i consciència .


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada